Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от "Ролан Гарос". Българката спечели първия сет срещу Франческа Скиавоне с 6:2, след което обаче не издържа и допусна обрат, отстъпвайки с 3:6, 1:6. Пловдивчанката очевидно беше измъчвана от контузия, която не й позволи да даде максимума от себе си. Цвети игра с превръзки на бедрото и прасеца на десния крак.

Първата ни ракета започна отлично мача. След размяна на ранни пробиви българката взе три поредни гейма, с което поведе с 5:1 и това се оказа достатъчно за спечелването на първия сет след 35 минути игра. Поставената под номер 14 в схемата Скиавоне взе за първи път подаването си от петия опит за 1:1 във втората част. Последва нова размяна на пробиви, но след 2:2 италианката даде само още гейм на съперничката си, за да изравни резултата.

Пиронкова започна с пробив в решаващия трети сет, но след това загуби шест поредни гейма, а с това и мача, продължил 2 часа и 5 минути.

24-годишната българка завърши с 39 непредизвикани грешки срещу 29 на Скиавоне, 9 от които двойни грешки. Италианката направи 27 печеливши удара срещу 19 на българката, 8 от които в първия сет.

За Цвети това беше пета загуба от Скиавоне, която вече се превърна е в неин кошмар. За последно двете спориха на турнира в Брюксел на клей през 2011 година, когато отново италианката излезе краен победите. Скиавоне (12-а в световната ранглиста) беше финалистка миналата година в Париж и шампионка от 2010-а.

С днешната загуба Пиронкова спази традицията и отново не успя да преодолее втория кръг на "Ролан Гарос". Пловдивчанката заработи 28 000 евро и 100 точки за класацията на УТА.

В следващата фаза Скиавоне пък ще се изправи срещу победителката от мача между Варвара Лепченко (САЩ) и 19-ата поставена в схемата Йелена Янкович (Сърбия).