Цветана Пиронкова отново не успя да победи Мария Шарапова и в мач от втория кръг на „Ролан Гарос“ отстъпи с 5:7, 2:6 на рускинята. Гаджето на Григор Димитров започна трудно и изоставаше в резултата до 3:4 в първия сет, но след това позволи на българката да спечели само още четири гейма. В почивката между двата сета и в началото на втората част Пиронкова ползва помощта на физиотерапевт заради проблем с бедрото на левия крак. Контузията оказа влияние на придвижването на българката в края на втория сет.
 
Това беше пет мач между Цветана Пиронкова и Мария Шарапова, като във всички победител е рускинята. Първите три успеха на Маша са с по 2-0 сета, но на „Уимбълдън“ през 2012 г. Цвети най-сетне успя да вземе гейм срещу Шарапова при успеха на рускинята със 7:6(3), 6:7(7), 6:0. Сега Пиронкова отново не успя да вземе гейм срещу Маша.
 
ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна добре за Пиронкова, която направи пробив при подаването на Шарапова, а след това спечели гейма при свой сервис, за да поведе с 2:0. След това двете печелеха своите подавания до 4:3 в полза на българката. Рускинята обаче успя да върне пробива и изравни резултата във важен момент от първия сет. Шарапова спечели на нула подаването си и се доближи до триумф в първата част. След това Пиронкова спаси един сет бол, спечели своя сервис гейм и изравни за 5:5. Шарапова взе подаването си, а след това направи и пробив, за да спечели първия сет.
 
0000-00001_1.jpg
 
В паузата между първия и втория сет Пиронкова поиска помощ от физиотерапевт заради проблем с бедрото на левия крак.

ВТОРИ СЕТ
Шарапова спечели подаването си и поведе в началото на втората част, но Пиронкова изравни, взимайки своя сервис гейм. Маша върна аванса си със спечелена точка при свой сервис и продължително разиграване при 40:30. В последвалата почивка българката отново получи медицинска помощ заради проблема с лявото бедро. Последва размяна на спечелени собствени подавания за 3:2 в полза на рускинята. Шарапова след това осъществи пробив и взе удобна преднина в мача. Маша затвърди пробива и се доближи още повече до спечелването на двубоя, а това беше постигнато с нов пробив при сервис на българката.
 
0000_00002.jpg