Цветана Пиронкова не успя да стори чудото и отпадна още на старта на "Ролан Гарос", губейки с 4:6, 3:6 от четирикратната шампионка в Париж Жустин Енен.

22-годишната българка се опъва на белгийката 1 час и 29 минути, но в крайна сметка загуби и напусна безславно Откритото първенство по тенис на Франция. Така Енен се завърна успешно на "Филип Шатрие" след тригодишно прекъсване.

В първия сет най-добрата ни тенисистка показа равностойна игра срещу именитата си съперничка. Въпреки това Пиронкова се остави да бъде пробита. Тя имаше възможност да върне пробива в десетия гейм. Цвети обаче не успя да се възползва от слабия първи сервиз на Енен и в крайна сметка загуби сета с 4:6. Вторият започна в полза на Енен, която поведе с 2-0, но Цвети успя да изравни и дори да поведе с 3-2. Въпреки спадовете на опонентката си, пловдивчанката не съумя да изравни сетовете и в крайна сметка загуби мача с 4:6, 3:6.

Пиронкова записа 13 печеливши удари (2 аса) и 15 непредизвикани грешки. Тя напуска Париж след петото си поредно участие на турнира от Шлема. Тръгва си с 5 точки за световната ранглиста, където е №81 и 15 000 евро от наградния фонд.

За Цвети това бе четвърта загуба в четвъртия й мач срещу бившата №1 в света, която в момента е 23-а в ранглистата. /БЛИЦ