ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Каролине Возняцки е първата финалистка на Турнира на шампионките в зала "Арена Армеец" в София. В спора за последния мач тя се наложи с 6:4, 6:1 над Цветана Пиронкова. По този начин Возняцки записа четвърта победа над най-добрата българска тенисистка в момента в четвъртия двубой помежду им.

Нейна съперничка на финала ще бъде победителката от другия полуфинал между Надя Петрова (Русия) и Роберта Винчи (Италия).

Първият сет започна гейм за гейм. Датчанката поведе с 3:2, след което последва сервис от страна на Цвети. Нашето момиче изпита сериозни затруднения, но в крайна сметка след няколко равенства (40:40) успя да спечели подаването си за равенството. След това Визняцки отново беше крачка напред при 5:4. Пиронкова сервира и не успя да се защити, с което съперничката й затвори първата част при 6:4.

Във втората нещата не изглеждаха никак добре. Бившата номер 1 в света поведе с 3:0, което наложи прекъсване, поискано от Цветана Пиронкова. Пловдивчанката се прибра в съблекалнята и след около пет минути играта отново беше подновена. Видимо обаче тя продължаваше да не се чувства добре. При 0:5 гейма се наложи намесата на медицинско лице, което оказа помощ на Пиронкова в областта на кръста. Въпреки това в последния гейм Каролине Возняцки изглеждаше, че ще осъществи поредния си пробив и ще затвори мача. Цвети обаче спаси три мачбола и намали до 1:5. Много бързо след това обаче датчанката спечели своето подаване, а с него и мача след 6:4, 6:1.