Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове в Катовице (Полша). Пловдивчанката обърна чехкинята Андреа Хлавачкова за успеха с 4:6, 7:5, 6:1. Ключова за успеха се оказа серията на пловдивчанката, която спечели девет поредни гейма в края на втория и началото на третия сет. Така Пиронкова записа втора победа в кариерата си срещу Хлавачкова, като до момента двете имат два мача една срещу друга. В следващия кръг Цвети ще играе с израелската тенисистка Шахар Пеер.
 
ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна трудно за Пиронкова, която още в първия си сервис гейм отрази два брейкбола, но все пак спечели подаването си. След това българката направи пробив в сервиса на чехкинята. Хлавачкова веднага върна пробива, а след това изравни резултата. Последва размяна на спечелени геймове при собствен сервис. Последва пробив на Хлавачкова, която след това спечели и подаването си, за да вземе първия сет в мача.
 
ВТОРИ СЕТ
Тази част започна с размяна на спечелени точки при собствен сервис. Последва пробив в подаването на Пиронкова, който българката веднага върна. Хлавачкова обаче отново спечели гейм при сервис на Цвети, а този път го затвърди, спечелвайки подаването си. След това Пиронкова най-сетне спечели собствен сервис гейм и намали на 3:4, но и Хлавачкова взе подаването си. Българката продължи борбата и спечели четири гейма, в последния от които направи пробив на нула, с което спечели сета със 7:5 и изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част започна като първите две – Пиронкова спечели подаването си. Последва пробив на българката в сервиса на Хлавачкова, който беше затвърден със спечелен собствен сервис гейм на нула. След това Хлавачкова поиска медицински таймаут заради проблем с хълбока на десния крак. И това не помогна на чехкинята, която допусна нов пробив в подаването си, а след това Пиронкова спечели своя сервис гейм на нула. Хлавачкова прекъсна серията на Цвети от девет поредни спечелени гейма и взе подаването си за 1:5. Това обаче не спря Пиронкова, която спечели своя сервис гейм, а с това сета и мача.