Цветана Пиронкова започва своето десето пореднo участие на силния турнир в Индиън Уелс. На старта съперничка на българката ще бъде тенисистка, преминалата през квалификациите. Това означава, че съществува вероятност да станем свидетели на двубой между първите две ракети на България, след като Сесил Каратанчева достигна до последния квалификационен кръг и се нуждае от само още една победа, за да влезе в основната схема, пише Tenniskafe.,com.

Макар и да има девет поредни участия в Индиън Уелс, до този момент Пиронкова не може да се похвали със сериозни успехи тук - в първите си шест участия достига до втори кръг, а последните три години отпада още на старта. Ако Цвети преодолее съпротивата на първата си съперничка, в опит за първи път в кариерата си да достигне до трети кръг ще срещне поставената под №30 Коко Вандевеге, която почива на старта на турнира.

Турнирът в Индиън Уелс е от категорията "WTA Premier Mandatory", наградният фонд е близо 5,4 милиона долара и събира едни най-добрите тенисистки в света.