Полуфиналистката от Уимбълдън Цветана Пиронкова започва днес участието си на турнир в Палермо (Италия). Пловдивчанката ще срещне представителката на домакините Анна Флорис на централен корт от 21,30 часа. Мачът ще се проведе на централния корт на надпреварата. Ако се класира за втория кръг, Пиронкова ще се изправи срещу спечелилата мача Жил Крейбъс (САЩ) - Акгул Аманмурадова (Узбекистан).

По програма двете ще играят на Корт номер 2, а мачът им ще започне около 17:00 часа. Предходният мач на Корт номер 2 противопоставя играещата за Казахстан българка Сесил Каратанчева и италианката Мартина Карегаро, които ще спорят за място в основната схема на турнира.

Турнирът в Палермо е на червена настилка и е с награден фонд 220 000 долара. Победителката от надпреварата ще се поздрави с чек на стойност 37 000, както и 280 точки за ранглистата.

Цвети остава на 35-о място в света след обновената световна ранглиста при жените. Лидерка продължава да бъде Серина Уилямс, която безапелационно спечели “Уимбълдън”. На второ място остава Йелена Янкович (Сърбия). В Топ 3 се връща Винъс Уилямс, която измества Каролине Вознячки./БЛИЦ