Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на силния турнир в Маями, след като загуби драматично от испанката Лурдес Домингес Лино със 7:5, 3:6, 4:6. Надпреварата в Маями е с награден фонд 4,5 милиона долара. 

Срещата започна много добре за Цвети, която обаче изпусна преднина от три разигравания при сервис на съперничката си и не успя да я пробие. Веднага след това испанката проби подаване на Пиронковаи спечели още два гейма, за да поведе с 5:2 в първия сет. Българката обаче се върна в мача и след пробив изравни за 5:5. Новият пробив за 6:5 даде категорично предимство на първата българска ракета и тя стигна до крайната победа с пет поредни спечелени гейма за 7:5 в първия сет.

Във втората част испанката поведе с 3:0 гейма и задържа преднината си до края, за да триумфира с 6:3. Тя постигна два пробива срещу само един за Пиронкова, с което се стигна до изравняване.

Третият сет беше равностоен в началото, а след това Пиронкова стигна до пробив за 3:1. Испанката обаче се съвзе от шока и бързо върна пробива за 2:3, след което спечели чисто подаването си за 3:3 в сета. Лино спечели и трети пореден гейм отново с пробив за 4:3, а след това и подаването си за 5:3. Цвети успя да намали само до 4:5, след което загуби сета с 4:6, а с това и мача, продължил повече от два часа и половина. /БЛИЦ