Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Ню Хейвън, след като бе надиграна с 0:2 сета (1:6, 5:7) от австралийката Анастасия Радионова още в първия кръг.

Въпреки че стоеше сравнително равностойно на своята съперничка, българката загуби всички важни точки в първия сет и след малко повече от 40 минути игра, австралийката успя да затвори тази част с 6:1 в своя полза.

Вторият сет продължи в същия дух и Радионова поведе набързо с 4:1. Тогава Пиронкова успя да обърне нещата до 5:4 в своя полза. При този резултат българката имаше отличен шанс да затвори сета в своя полза при свой сервис, но тогава отново се пропука и допусна пробив за 5:5. В следващите два гейма Радионова бе безгрешна и доведе нещата до крайното 7:5 в своя полза и така затвори и мача.

От следващата седмица Пиронкова започва участието си на турнира от Големия шлем US Open, където за пръв път в кариерата си ще бъде сред поставените в основната схема на турнира и поне в първия кръг ще има сравнително лек жребий. Срещите от турнира започват в понеделник./БЛИЦ