Цветана Пиронкова, която ни донесе радост в последните дни със страхотното си представяне на US Open, отправи послание към българите. Навършващата 33 години на 13 септември пловдивчанка се завърна с гръм и трясък след тригодишно отсъствие заради майчинството и стигна до 1/4-финалите, където снощи отпадна от фаворитката Серина Уилямс, след като й поведе - 6:4, 3:6, 2:6.

"Посланието ми е, че човек винаги трябва да вярва в себе си, защото това всъщност е най-важното нещо", каза Пиронкова на пресконференцията след битката с американката. 

Цвети има и обяснение защо не можа да победи - "Много е трудно срещу такава сила от другата страна".

Жалко! Цвети отпадна от US Open, но спечели сърцата на цяла България

"Когато започнеш мача, всеки от опонентите е подготвен физически, но мисля, че двубоят се решава от психическа гледна точка. Трябва да бъдеш наистина подготвен за това. Вяра, много работа, много отдаденост, разбира се. Мисля, че това е добра комбинация“, продължи бившата полуфиналистка от "Уимбълдън".

"Имах контрол над двубоя по време на първия сет. Правех всякакви удари, всичко се движеше в моя посока. Но очаквах, че това няма да продължи вечно. Очаквах, че тя ще опита да направи различни неща, ще вкара повече сила в ударите си. Точно това и направи. Сервисът ѝ е невероятно тенис оръжие", каза Цвети и го определи като „бомба“. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Опитвах през цялото време да измисля нещо различно, но е много трудно срещу такава сила от другата страна. Не знам колко аса направи тя, но ги усетих като много. Мисля, че опитах всичко. Разбира се, имах своите шансове във втория сет, когато поведох с пробив. Сервисът ми обаче не издържа в този момент. Започнах и да се чувствам по-изморена. Все пак се борех до края на мача, но останах близо до победата", коментира още Пиронкова.

Бившата ни първа ракета каза, че е нямала очаквания, когато е пристигнала в Ню Йорк. Цвети обаче надигра и елиминира последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне и логично всички започнаха да говорят за нея. "Разбира се, че имах съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах", каза българката и допълни с усмивка, че не прави сравнения между себе си и Григор Димитров, що се отнася до това кой в момента е по-известен в България. 

"Пътуването ми беше дълго, беше невероятно. Все още е. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е", каза щастливата Цвети.

Тя говори и за сина си Александър, когото роди през март 2018 г. "Бих искала детето ми да е с мен, но заради настоящите обстоятелства решихме, че е по-добре и по-безопасно за него просто да остане у дома през тези две седмици, които бяха много предизвикателни. Животът в "балона" обаче беше добър за мен. Очаквах да е по-голямо изпитание, но не. Имахме всичко, тестваха ни редовно. Щеше да е страхотно, ако имаше и фенове по трибуните", добави Пиронкова.