Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за финалния трети кръг на квалификациите на турнира на червени кортове в германския град Щутгарт. Надпреварата е с награден фонд 700 000 долара.

Поставената под №1 в предварителната схема Пиронкова разби представителката на домакините Кармен Клашка с 6:0, 6:1 само за 54 минути. Така 22-годишната пловдивчанка заработи 12 точки за световната ранглиста и 2460 долара. Както е известно, в първия кръг от квалификациите Пиронкова се справи с още една германка - Никола Гойер, победила я с 6:2, 6:2 за 69 минути.

Съперничка на Цвети Пиронкова в решаващия мач за влизане в основната схема в понеделник ще бъде победителката от двубоя между Ивана Лисяк (Хърватия) и Ева Бирнерова (Чехия), които играят по-късно днес.

В друга среща от втория кръг на квалификациите втората ракета на България Диа Евтимова отпадна след поражение от Анна Лапушченкова (Русия) с 2:6, 3:6 за 58 минути. Евтимова напуска надпреварата с 8 точки за класацията на УТА и 1320 долара.