Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира с награден фонд 1 милион долара в Москва, след като в среща от втори кръг отстъпи с 4:6, 1:6 на Доминика Цибулкова. Това бе и последен турнир за Пиронкова, която по предварителни заявки няма да участва на друго състезание до края на 2010 година и най-вероятно ще се отдаде на почивка, а след това и подготовка за новия сезон, предава сайтът ТенисКафе. Двубоят започна кошмарно за Цвети, която допусна два пробива и само след десетина минути игра изоставаше с 0:3 гейма. Пловдивчанката намали на 2:3, но до края на сета така и не успя да върне втория пробив, а при 5:4 Цибулкова не допусна грешка, когато сервираше за първата част.

161-сантиметровата словачка поведе с 2:0 на старта на втория сет, Цвети намали на 1:2, но до края на двубоя Доминика Цибулкова бе пълна господарка на случващото се на корта и след четири поредни гейма в нейна полза спечели двубоя.

С достигането си до втори кръг Пиронкова си осигури 60 точки за WTA ранглистата, но не успя да защити 140-е от четвъртфинала през миналата година и от следващата седмица ще се смъкне с 1-2 позиции до около 34-35 място. Този спад ще попречи на първата ни ракета да намери място сред поставените на започващия в началото на 2011 г. Аустрелиън Оупън, освен ако няколко от по-предно класираните тенисистки не се откажат поради контузия./БЛИЦ