Най-силната ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от "Уимбълдън", след като загуби от световната №1 Мария Шарапова (Русия) с 6:7 (3), 7:6 (3), 0:6. Двубоят започна вчера, но бе прекъснат при 6:7, 1:3 в полза на рускинята и се доигра днес. 

Българката изигра отличен първи сет, в който проби за 2:0, след това поведе с 5:3, но не издържа психически и позволи на опитната рускиня да изравни за 5:5, а след това да спечели с тайбрек за 7:6.

Рускинята поведе с 3:1 гейма във втроия, когато мача бе прекратен. След подновяването Пиронкова заигра много добре и успя да пробие сервиса на Шарапова за 2:3, след което затвърди и достигна до равенство в сета – 3:3. До 6:5 в полза на рускинята двете не сгрешиха подаванията си. Цвети бе блестяща при подаването си и достигна отново до тайбрек след успешен гейм на 15.

Той започна с двойна грешка на световната номер 1, която бе последвана от двойна грешка на Цвети. Рускинята направи нови две грешки и Цвети поведе с 4:1 в тайбрека. Последваха два успешни сервиса и резултата стана 6:1 в полза на пловдивчанката. Шарапова успя да намали до 6:3 при подаването си, но топка в аут изравни резултата в мача - 6:7, 7:6.

В третия решителен сет Пиронкова бе неузнаваема и Шарапова набързо се разправи с нея – 6:0 и победа за рускинята.