Най-силната ни тенисистка Цветана Пиронкова напусна безславно и тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън. 24-годишната пловдивчанка отстъпи с 4:6, 4:6 на състезаващата се за Казахстан рускиня Галина Воскобоева (57-а в световната ранглиста). Така за пета поредна година Цвети отпада във втория кръг на турнира от "Големия шлем" в Мелбърн.

Днешният сблъсък беше втори между двете тенисистки и първа победа за Воскобоева. Предишният им двубой отново бе на Аустрелиън Оупън - в първи кръг през 2010 година, когато Пиронкова печели с 6:4, 6:4. Сега обаче съперничката й взе реванш и продължава в третия кръг.

Двубоят започна с размяна на пробиви, а малко по-късно българката отново спечели подаването на противничката си и поведе с 4:2. И когато изглеждаше, че Пиронкова има сериозно предимство, настъпи спад в представянето й, Воскобоева спечели четири поредни гейма и се поздрави с успеха в първия сет - 4:6.

Във втората част резултатът се движеше гейм за гейм. Воскобоева спечели първото си подаване, а Пиронкова, макар и с много трудности, се пребори за своя първи сервис-гейм във втората част - 1:1. При 3:2 в своя полза обаче Воскобоева успя да осъществи нов пробив и веднага след това го затвърди, повеждайки с 5:2. При този резултат Пиронкова изостана с 15:40 при свой сервис и всичко изглеждаше решено, но българката намери сили и спаси двата мачбола, след което се пребори за гейма и намали резултата на 3:5. Последва бърз пробив за Цвети и резултатът стана 4:5. И точно, когато започна да изглежда, че българката има психологическото предимство и е на път да направи впечатляващ обрат, тя отново изостана с 15:40 в своето подаване и този път не успя да се спаси, което отреди крайния успех на Воскобоева - 4:6, 4:6.