Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова продължава с отличното си представяне на силния турнир за мъже и жени на твърда настилка в Индиън Уелс с награден фонд 4,5 милиона долара. 127-ата в света пловдивчанка разби в мач от първия кръг 98-ата в ранглистата на WTA квалификантка Акгул Аманмурадова (Узбекистан) с 6:3, 6:2 след само 1 час и 11 минути игра.

Това е трета поредна победа на Пиронкова в състезанието след двете, които записа в квалификациите. Пиронкова все още не е загубила сет в турнира, а във втория кръг на квалификациите даде само гейм на японката Аюми Морита.

След новата си победа Пиронкова ще прибави 50 точки към 30-те, които спечели с класирането си за основната схема. Българката си заработи и чек на стойност 11 500 долара.

Следващата съперничка на Пиронкова е поставената под номер 23 в схемата рускиня Алиса Клейбанова, която на "Аустрелиън Оупън" измъчи бившата номер 1 в света Жустин Енен (Белгия), а неотдавна в Куала Лумпур спечели първата титла на сингъл от календара на WTA в кариерата си.

Пиронкова и 20-годишната Клейбанова са играли само веднъж досега помежду си - на турнира на хард в Париж през миналата година, като рускинята спечели с 6:2, 7:6 (3)./БЛИЦ