Цветана Пиронкова загуби с 3:6, 6:2, 5:7 от Виктория Азаренка в мач от група "С" на евро-африканската зона за Фед къп в Будапеща.

Пловдивчанката даде лесно първия сет след слабо начало и позволи на 49-ата в световната ранглиста (българката е 50-а) да вземе сета с 6:3. Втората част бе по-добра за Цвети, която започна с пробив. При 4:2 за българката последва третият й пробив в сета, оказал се решителен за крайното 6:2.
 
Пиронкова тръгна ударно в решителният трети сет и поведе с 3:0, след което Азаренка й взе два гейма. Играта се движеше гейм за гейм, а никой не допусна пробив до 4:3, когато беларускинята проби взе подаването на Пиронкова (4:4). При 6:5 в края на сета, Aзаренка отново проби и взе крайната победа в мача.
 
Със поражението на Пиронкова, България загуби битката с Беларус след две загуби от три мача. По-рано днес Елица Костова падна от Олга Говорцова с 2:6, 3:6, а мачът на двойки ще е без значение.
 
Утре на българките предстоят три мача с Грузия (първият започва в 11:00 часа), която днес срещна Португалия в друг двубой от групата. Към момента резултатът там е 1-1 и се играе мач на двойки.

Нашите най-вероятно ще останат на второ или трето място в групата, с което няма да имат възможността да се борят за влизане в по-горната втора група на световната зона, но и няма да изпаднат в по-долната втора група на евро-африканска зона.