Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова продължава успешното си представяне на турнира на трева в Ийстбърн и вече е на 1/4-финал. Българката елиминира и канадката Стефани Дюбоа след 6:0, 4:6, 6:4. Както е известно, вчера Цвети поднесе сензацията, спечелвайки с 6:2, 6:4 срещата си със световната №3 Агниешка Радванска (Полша). Днес Пиронкова беше затруднена от преминалата през квалификациите канадка Стефани Дюбоа, която е 123-а в света.

Цвети обаче я победи за пети път и продължи отличното си представяне срещу тази съперничка. Двете играха една срещу друга в Ийсбърн и през 2009 година, когато Пиронкова надделя с 5:7, 6:4, 6:4.

В днешния мач първата ни ракета започна по блестящ начин с пробив още при първото сервиране на Дюбоа. Последва затвърждаване на пробива и отново спечелено подаване на съперничаката й - 3:0 гейма. Пиронкова не сгреши при сервиса си за 4:0. При третия сервис гейм на Дюбоа Пиронкова отново проби на 30, а при сервирането си за сета нашето момиче изпусна един сетпойнт, но при втория не сгреши - 6:0 и 1:0 сета за Цвети.

Вторият сет започна добре за Дюбоа, която най-накрая успя да спечели свое подаване. До 4:5 в полза на канадката двете вземаха сервисите си и сета вървехе към тайбрек. При сервиса на Пиронкова обаче съперничката й успя да постигне първи пробив в мача и затвори сета - 6:4 за Дюбоа.

В началото на решителната трета част Цвети имаше на два пъти възможности да спечели подаването на съперничката си, но така и не можа да ги реализира. Последваха четири разменени пробива, като двете тенисистки не успяваха да спечелят своите сервиси. В крайна сметка Пиронкова успя да навакса на два пъти изоставането си и да изравни, след което дойде и решаващият момент при 4:4. Тогава българката получи две възможности за пробив, което й беше достатъчно, за да поведе с 5:4 и да сервира за мача. В последния гейм Цвети не срещна особени трудности и след като поведе с 40:15, сложи край на мача, записвайки нова сладка победа в Ийстбърн.

За днешния успех българката заработи 120 точки за световната ранглиста и 16 000 долара от наградния фонд. За място на 1/2-финалите Цвети ще се изправи срещу поставената под №8 Даниела Хантухова или Тамира Пашек, които играят по-късно днес.