Цветана Пиронкова за пореден път отдели внимание на деца, с които игра тенис. Първата ракета на България при дамите зарадва малчуганите на кортове в Борисовата градина, след което отговори на въпроси на медиите.

На въпрос, как се чувства на червена настилка, Пиронкова отговори: ""Малко по-трудно паля на червено, ако мога така да се изразя, ще ми трябват повече турнири, за да се подготвя за Ролан Гарос. Имам два турнира, а после ще преценя дали да играя в седмицата преди Ролан Гарос в Страсбург. Подготовката ми върви добре в Пловдив, имам всички условия, няма от какво да се оплача."

Пиронкова коментира и успехите на Григор Димитров, както и дали отново може да играят на двойки: "Много се радвам да играем заедно, което обаче ще се получи трудно, тъй като всеки има собствена програма. Мачовете на двойки не са приоритет за нито един от двамата, но защо не?! Може би на някой турнир. Това, което прави Григор в момента, е наистина уникално не само за българския спорт, а и за България като цяло. Това, което виждам при него, е изключително израстване. Има 6-7 играчи, които реално могат да го победят, а срещу всички други се справя категорично. Пожелавам му да се развива в това темпо и ако продължава така, съвсем скоро ще влезе в Топ 10."

"Искам тази титла да не е последната, нямам амбиции за ранглистата, за мен по-важното нещо са турнирните победи и победите в големи турнири", завърши Пиронкова./БЛИЦ