Българската тенисистка Цветана Пиронкова загуби от американката Слоун Стивънс мача от първия кръг на турнира в Брюксел. Американката спечели третия решителен сет с 6:3.
 
Двубоят беше прекъснат в понеделник заради паднал мрак при резултат 3:6, 6:2, 2:2. Вчера в Брюксел не се играха никакви мачове заради дъжд.
 
В доиграването на срещата Пиронкова показа колеблива игра от основната линия, неразчетени излизания до мрежата и няколко непредизвикани грешки. Сервисът и също не беше на ниво.
 
Слоун Стивънс спечели своето подаване, а след това последва размяна на три пробива. Това доведе до 5:3 за американката, която сервира за победата. Стивънс спечели двубоя с първия си мач бол, след като Пиронкова прати ретур в аут.
 
По предварителна програма по-късно днес на американката предстои двубой от втория кръг, а нейна противничка ще бъде Магдалена Рибарикова или квалификантката Шуай Занг.
 
Това бе десети турнир от началото на годината, в който Пиронкова отпада още в първи кръг, а само на два успя да запише победа. Статистиката показва, че от началото на сезона пловдивчанката е спечелила едва три от общо 14 изиграни мача, а след днешното поражение вече е в серия от четири поредни загуби.