Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от силния турнир в Токио, след като загуби срещата си от втория кръг с 5:7, 0:6 от четвъртата в световната ранглиста Вера Звонарьова. Сблъсъкът на българката с рускинята продължи 1 час и 22 минути.

За Цвети това бе втори мач за деня. 24-годишната пловдивчанка по-рано днес доигра срещата си от първия кръг срещу аржентинката Хисела Дулко. Двубоят беше прекъснат вчера заради дъжд при 3:2 за Пиронкова в тайбрека на първия сет (6:6). При подновяването на мача Цвети беше повече от убедителна. Тя взе четири поредни точки, а с това и тайбрека, а във втория сет даде само гейм на съперничката си, за да триумфира със 7:6, 6:1 и да стигне до сблъсъка със Звонарьова.

Пиронкова стартира добре срещу именитата си руска съперничка. Реализира ранен пробив и запази аванса си до 5:4, когато сервираше за сета. Българката обаче не успя да спечели подаването си, след което в 12-ия гейм допусна нов пробив и загуби първата част. Във втория сет играта на Цвети рухна, спечели само 7 точки от разиграни 32 и Звонарьова логично излезе краен победител след деветия пореден спечелен гейм.

От участието си на турнира в Токио, който е с награден фонд 2,05 милиона щатски долара, Пиронкова заработи 10 575 долара и 70 точки за класацията на WТА, в която заема 45-о място в момента.