Тенис звездата ни при дамите Цветана Пиронкова подходи с реализъм към следващия си мач на "Ролан Гарос" с победилата я преди три седмици бивша номер 1 Серина Уилямс. 

"Очертава се да бъде труден мач. Срещу Серина условията ще са различни. Турнирът е различен. Всеки мач е различен. Очаквам двубоя с нетърпение", коментира Цвети пред БНТ и поговори за днешната си победа над Андреа Петкович с 6:3, 6:3 в двубой от първия кръг.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Андреа винаги е била труден опонент. Тя е състезател с много опит и игра, която ме е затруднявала в миналото доста. Мисля, че направих добър мач. Започнах добре. Тя успя да се върне с пробив. Поддържах добро ниво, а това ме доведе до победата. Предизвикателството е "Ролан Гарос" да се провежда през октомври. Времето е студено и влажно. Това определено е проблем, както за самите кортове, така и за топките, защото стават много тежки. Трябва да се приспособим. Нали за това сме професионалисти. В този мач се справих. За следващия се надявам да не вали. Може би няма да се стопли, но поне да не е толкова влажно", допълни Пиронкова.