Българската тенисистка Цветана Пиронкова започна ударно 2021 г. Пловдивчанката разби рускинята Людмила Самсонова с 6:2, 6:1 в мач от първия кръг на турнира „Yarra Valley Classic“. Така тя продължи успешната си серия срещу Самсонова, от която няма загуба в двете срещи помежду им.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Във втория кръг на турнира в Мелбърн Пиронкова ще се изправи срещу поставената под №9 в основната схема Дона Векич от Хърватия.

Цветана Пиронкова - Людмила Самсонова 6:2, 6:1

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна много добре за Пиронкова. Пловдивчанката направи пробив още във втория гейм и не допусна грешка при своето подаване. Това и позволи да поведе с 3:0. Едва тогава Самсонова успя да спечели гейм. Последва размяна на спечелени собствени сервис геймове. Това продължи до 5:2 в полза на българката, когато Цвети успя да направи втори пробив и да спечели първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Тази част също започна отлично за българката, която направи пробив във втория гейм и поведе с 2:0. Самсонова обаче веднага върна брейка и намали изоставането си. Последва незабавен отговор на Пиронкова, която с нов пробив възстанови удобната си преднина в сета за 3:1. След това не само затвърди брейка при собственото си подаване, но направи и нов, с който поведе за 5:1. Пиронкова взе и своя сервис-гейм за 6:1, като го направи при първи си мачбол.