Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова бе наградена на специална церемония в пресклуб „България” за спортист на месец юни. Тогава Цвети записа името си със златни букви в историята, превръщайки се в първата българка играла на полуфинал на „Уимбълдън”. Там тя отстъпи с 1:2 сета на рускинята Вера Звонарьова. В анкетата участваха 29 медии, 28 от които гласуваха за Пиронкова, а останалата една даде гласа си за Тервел Пулев.

“Изключителна чест е за мен да получа тази награда, която е и първа в моята витрина. Смятам че е голямо постижение да бъдеш избран за спортист на месеца сред всички останали в България. Този полуфинал в Лондон обаче не би трябвало да ме отпуска, а дори напротив, трябва да започна да играя с още по-голям хъс. Иначе първата ми титла бе от Държавното по тенис в Благоевград, а с наградата си купих телевизор”, каза Цвети.

“В момента на преден план стои подобряването на играта ми. Ако го направя, имам още по-големи шансове в следващите турнири. Важно е и да работя върху физическата си подготовка, защото издръжливостта в тениса е едно от задължителните неща. Следващият турнир, на който ще участвам, ще бъде в Истанбул на твърди кортове. След това има още две състезания преди да дойде “Ю Ес Оупън”. Това е един турнир със страхотна атмосфера, на който се надявам да се представя много добре”, добави пловдивчанката.

„Колкото до идеята да създадем тенис-академия, тя все още е в зародиш, а в момента преговаряме с Община Пловдив за осигуряване на терен. Тъй като цялото ми семейство се занимава с тенис, за нас е важно да оставим нещо след себе си, нещо, което да е полезно за цялото общество. Хубаво е на един тенис-комплекс да има всякакви настилки, но ще видим как ще се развият нещата”, завърши Цвети Пиронкова./БЛИЦ