Цветана Пиронкова ще започне с Галина Воскобоева на силния турнир в Маями с награден фонд 5 427 105 долара. Родената в Русия представителка на Казахстан в момента е №60 в ранглистата, а рекордът ѝ е достигане до №42. Двете са си разменили по една победа в преките двубои - 6-4, 6-4 за първата ни ракета на Australian Open 2010, а две години по-късно, отново в Мелбърн, до успеха стига Воскобоева след победа с абсолютно същия резултат, пише tenniskafe.com.

През годините Пиронкова не се представя никак успешно в Маями и от общо девет мача в основната схема има седем загуби, а най-доброто ѝ постижение е достигането до втори кръг. Успее ли да стори това отново, там ще срещне поставената под №25 Сорана Кърстя, която почива в първи кръг. Именно румънката бе първата ѝ противничка на турнира в Сидни, където Цвети спечели първата си WTA титла, а премине ли и през румънката, то в трети кръг може да срещне още една "стара познайничка" от Сидни в лицето на Анджелик Кербер.

Турнирът в Маями събира най-добрите тенисистки в света, а единствената отсъстваща от Топ 10 е лекуващата травма Виктория Азаренка. Водачка в основната схема е световната №1 Серина Уилямс, която ще започне срещу Скиавоне или Шведова, а в нейната четвъртина на схемата попаднаха имена като Стосър, Ерани, Кербер и Пиронкова.