Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Винъс Уилямс в 1/8-финал на “Уимбълдън” в понеделник на централен корт. Това стана ясно, след като организаторите публикуваха програмата за седмия ден на турнира. Цвети и американката се срещнаха на четвъртфиналите през миналата година и Пиронкова спечели в два сета.

Двубоят на пловдивчанката и по-голямата от сестрите Уилямс е втори за деня на Централния корт. Двете ще се появят на корта веднага след края на първия мач за деня, в който звездата на домакините от Великобритания Анди Мъри ще мери сили с французина Ришар Гаске. Мачът им започва в 15:00 часа българско време. Третият и последен мач за деня на Централния корт е между световния №1 Рафаел Надал (Испания) и Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина).

Още два мача с българско участие предвижда програмата за понеделник. Пиронкова ще излезе още веднъж на корта, но в мач от втория кръг на двойки при дамите. Пловдивчанката и нейната партньорка Шанел Шийпърс (ЮАР) се изправят срещу италианките Сара Ерани и Роберта Винчи в четвъртия двубой на Корт №18. Първата среща на този корт започва в 14:00 часа българско време. В първия кръг Цвети и партньорката й отстраниха дуета Юлия Гьоргес (Германия)/Мария Кириленко (Русия) след успех с 6:2, 5:7, 6:4. Двубоят беше прекъсван два пъти, а снощи беше подновен при 1:1 сета и 1:1 гейма в третия сет.

Мач на двойки предстои в понеделник и на най-силния ни тенисист Григор Димитров, който вече приключи участието си на сингъл. Григор и Дмитрий Турсунов (Русия) ще мерят сили с представителите на Великобритания Колин Флеминг и Рос Хъчинс в първия мач на Корт №8. Двубоят е от втори кръг и започва в 14:00 часа българско време./БЛИЦ