Първата ни ракета Цветана Пиронкова стартира блестящо 2013 година, побеждавайки с 6:3, 6:4 румънката Ирина-Камелия Бегу в мач от първия кръг на турнира в Хобарт (Австралия). Двубоят продължи час и 15 минути, а Цвети направи четири аса, като беше безпощадна при своя сервис. Българската тенисистка допусна само един пробив и спаси всички останали възможности за 22-годишната Бегу.

Във втори кръг съперничка на Пиронкова ще бъде победителката от мача между поставената под №3 в схемата Клара Закопалова от Чехия и унгарката Тимеа Бабош.

С успеха си над румънката Цвети си заработи 30 точки за ранглистата и 3100 долара от наградния фонд, който е 235 000 долара. При нова победа, пловдивчанката ще вземе 70 точки и 5500 долара.

Мачът на Цвети във втория кръг в Хобарт ще се играе в сряда сутринта българско време.

В същото време, след като днес беше обновена световната ранглиста, Пиронкова скочи с три места и успя да се завърне в Топ 40. Българката вече е №39. Както е известно, рекордното й класиране е №31, а в момента от него я делят само 125 точки и при финал в Хобарт Пиронкова дори може да дебютира в Топ 30.