Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще вземе участие на започващия след дни в Пловдив турнир "Загорка тенис къп". Организаторите на надпреварата обявиха, че Цвети ще се включи към събитието само ако е отпаднала от турнира "Уимбълдън", който в момента се провежда на свещените кортове в английската столица.

В турнира "Pro-Am", който е част от "Загорка тенис къп", заявки подадоха общо 24 двойки. Те ще бъдат съставени от бивш или настоящ професионалист и аматьор. На червения корт ще излязат публични деятели от Пловдив и региона, които ще участват в двойки с някои от най-добрите български тенис ракети. Една от големите надежди на България Димитър Кузманов ще играе заедно с най-големия роден гимнастик, олимпийски медалист и световен шампион Йордан Йовчев.

По повод юбилейното 15-о издание на веригата, "Загорка" формира т.нар "почетни двойки" във всеки град. В Пловдив това ще бъде известната състезателка от близкото минало и настоящ треньор на България за "Фед къп" Дора Рангелова, която ще играе с бизнесмена Ангел Стефанов.

Останалите потвърдили участие до момента са Радослава Топалова - Емил Вълков (аматьор), Енчо Пиронков и Ангел Стоев (аматьор), Илия Кушев и Бойко Найденов (аматьор), Добрина Стоянова и Тодор Тодоров (аматьор), както и Красимир Стойков и Карен Джамбазов (аматьор).

Сред потвърдилите участие професионалисти са още състезателите от различните формации на националния отбор на България за Купа "Дейвис" - Тихомир Грозданов, Серафим Грозев, Ивайло Трайков, Валентин Димов, Цветан Михов, Петър Трендафилов./БЛИЦ