Цветана Пиронкова се класира за официалната схема на силния турнир по тенис в Маями, с награден фонд 4 милиона и 500 хиляди долара. Във втория кръг от квалификациите българката победи със 7:6, 6:1 силната хърватка Каролина Шпрем. Така Цвети отмъсти, тъй като снощи Каролина победи с 6:1, 3:6, 6:3 15-годишната Виктория Томова, която участваше с “уайлд кард”.

В първия сет двете печелеха подаванията си, но Шпрем проби в решителния момент за 6:5. Цвети обаче се взе в ръце и върна пробива, след което спечели тайбрека. Той като че ли я ядоса, защото във втория сет бе безкомпромисна и отвя 86-ата в света с 6:1. Така българката има 3 победи и две загуби срещу съперничката си.

С класирането за основната схема Пиронкова ще вземе 30 точки за ранглистата и ще се доближи до връщане в топ 100. С малко късмет и още една победа е възможно да се върне в първите 100.

Името на следващата й съперничка не е известно, но вариантите са Ивета Бенешова, Роберта Винчи, Андреа Петкович, Сибиле Бамер, Тимеа Бачински, Кристина Бароа, Алберта Брианти, Юлия Гьоргес, Виржини Разано, Мелани Уден и Хедър Уотсън./БЛИЦ