Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за трети кръг на “Уимбълдън”. Българката се справи с чехкинята Барбора Стрицова след 7:5, 6:3 и ще срещне в следващия кръг Хърватката Петра Мартич.

Пловдивчанката ще прибере 63 000 паунда от наградния фонд и 160 точки за световната ранглиста.

Първи сет

Двубоят започна със сервис на Пиронкова. Българката успя да една точка за пробив и се поздрави с успеха. Стрицова също спечели подаването си и достигна до 1:1. Двете продължиха да печелят сервис геймовете си и постепенно нещата отиваха към тайбрек.

При 5:5 Пиронкова бе затруднена максимално от чехкинята, но все пак успя да стигне до успех – 6:5. При сервиса на Стрицова пловдивчанката успя да стигне до три сетбола, които бяха спасени от съперничката й. Пиронкова стигна до успеха едва на петата точка за пробив, но важното бе че успя – 7:5 и 1:0.

Втори сет

Двете тенисистки си размениха по един успешен гейм, а при втория сервис на чехкинята Пиронкова стигна до пробив – 3:1. Стрицова бе близо до това да върне стореното в следващия гейм, но пловдивчанката успя да се противопостави и дръпна с 4:1.

Стрицова направи 4:2, след гейм на 15, но само пробив щеше да я спаси от бързо приключване на сета и мача. Пиронкова обаче бе уверена в себе си и не даде шансове на съперничката си – 5:2.

Българката не си даде много зор при сервиса на Стрицова и запази силите си за решителния свои сервис гейм -5:3. Цвети бе безпощадна и стигна до успех – 6:3 и напред към трети кръг.