Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова коментира отказа на Григор Димитров да участва на тенис турнира в "Арена Армеец". Днес женският ни тим замина за Израел, където ще участва на "Фед къп", а пловдивчанката отговори на въпросите на медиите. Преди няколко дни тя защити своя хасковлията, но този път се изказа малко по-различно.

"Не мога да говоря от името на Григор. Не мога и да го критикувам. Не знам каква е ситуацията с него и защо е предпочел да не участва на този турнир. Разбира се, всички са разочаровани, всички искаха да го видят, щеше да бъде хубаво, ако беше дошъл в България, за да играе на този турнир, но в крайна сметка, явно така е преценил. По принцип програмата се прави в началото на годината, но във всеки един момент може да се направят промени. Пак казвам, решението си е негово", сподели Пиронкова.

"Това е един доста чакан турнир. Вече има много фенове на тениса в България и предполагам, че те се радват, че ще могат да видят много от добрите състезатели в мъжкия тенис, след като вече имахме и голям женски турнир у нас. Двамата ни състезатели са от пловдивския регион, така че ги познавам доста добре. С  Димитър Кузманов даже тренираме доста често. Много искам той да се представи добре, защото е изключително отдаден на играта, страхотен професионалист и наистина го заслужава. Същото важи и за Александър Лазов. Пожелавам им успех, дано наистина се представят добре. Подкрепата на родната публика е нещо наситина специално и всеки от нас се радва да го изпита. Но има и моменти, когато би могло да бъде стресиращо, ако не се намираш в много добра форма", продължи Цвети.

"На какво се дължи спадът ми в класацията на WTA? На няколко фактора. Един от тях, бих казала, е малшанс в края на миналия сезон. В последните 5-6 турнира, в които участвах, отпадах още в първия кръг. Беше малко фрустриращо, защото почти във всеки мач, ако не мачбол, то имах поне сетбол. Всеки мач беше в три сета, изключително оспорвани срещи играх тогава. Това може би рани самочувствието ми до някаква степен. В началото на този сезон пък имах доста точки да защитавам. Не успях да ги защитя и затова се получи така. Но в тениса е така, всяка година имаш да защитаваш точки и има предпоставки за такива промени в ранглистата. Не ми се случва за първи път, така че това не е нещо, което ме притеснява толкова силно, но наистина искам да направя наколко по-силни турнира, които да ми дадат по-добро самочувствие", обясни Пиронкова.