Цветана Пиронкова успя да отмъсти на румънката Александра Дюлгеру, която я беше победила през 2010 година в единствената им среща до този момент. Днес обаче българката ликува след успех с 6:2, 7:5 срещу №141 в световната ранглиста.

По този начин Цвети си осигури място в основната схема на силния турнир в Доха. Както е известно, Пиронкова стартира от квалификациите, а вчера се справи и с рускинята Виталия Дяченко след 6:2, 6:3.

Двубоят на пловдивчанката с Дюлгеру премина през редица обрати, а началото предложи четири гейма, продължили общо близо двадесет минути и всеки един от тях завършил с пробив. В крайна сметка Цвети задържа подаването си и влезе в страхотна серия, довела до спечелването на общо седем гейма и осигурила й сет аванс и 2:0 във втория. След това обаче последва спад в играта на българката. Пиронкова изоставаше с 2:4 гейма, но успя да постигне обрат и да поведе с 5:4, а в крайна сметка да измъкне и победа след 7:5 във втората част.

Успехът донесе на Цвети 6 630 щатски долара от наградния фонд и 30 точки за ранглистата, а вариантите за съперничка в първи кръг на основната схема са осем - Слоун Стивънс, Винъс Уилямс, италианките Флавия Пенета и Роберта Винчи, китайките Шуай Пън и Шуай Занг, Сорана Кърстя и Ивон Мойсбургер.

По-късно днес ще стане ясно срещу коя от тях ще се изправи Пиронкова.