Вече гледам към следващия сезон. Спечелих първа титла, доста хубави мачове изиграх, хубави победи, като цяло чувствам израстване в играта си. Следващата мечта е втора титла. Определено апетитът идва с яденето и след като веднъж си преживял нещо такова, ти се иска да го преживееш отново. Всичко това сподели най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова и заяви, че първата ни ракета при мъжете Григор Димитров е голям "еквилибрист" в играта.

„В нашия спорт от изключително значение е опитът. Едно е да имаш всички удари и всички удари да работят, съвсем друго е да ги използваш така, че да побеждаваш. Някои хора може би просто имат вътрешно чувство, вътрешен устрем към победата, докато при други е малко по-слабо това чувство", коментира още Пиронкова пред tennis24.bg.

„Иска ми се да смятам, че съм от тези, които винаги търсят победата и винаги към това се стремят. Но не мога да го кажа със сигурност, след като не съм №1. Няма един път и една рецепта за успеха. При всеки е различно. Всеки може да го постигне, стига да се бори затова и да предприема правилните стъпки в тази насока".

Цвети Пиронкова сподели, че все още планира да направи академия за млади тенисисти в Пловдив. „Пред нашето семейство този въпрос стои на преден план. Работим по този въпрос, но конкретни събития не мога да кажа, или конкретни неща, които се случват. Разполагаме вече със земята, което е голям напредък за нас. От там нататък има други процеси. В момента тече проектиране, разрешителни и други неща. Засега не искам много да говоря на тази тема. Когато имаме някакви резултати, тогава ще споделя повече неща", поясни Пиронкова.

„На нова година най-вероятно ще съм във въздуха. Но това няма да е за първи път, доста често ми се случва, понеже сезонът започва веднага след нова година, макар тази седмица да е със седмица по-късно. Въпреки това, за да мога да се аклиматизирам по-добре, трябва да отида малко по-рано там", сподели още най-добрата ни тенисистка.

На въпрос за Григор Димитров, Пиронкова отговори: „Всички виждате, че е много енергичен и харизматичен. Той е голям еквилибрист в играта. За мен беше много забавно да играя с него на Хопман Къп, но и честно казано бях малко притеснена, защото до този момент не бях играла смесени двойки. Притеснявах се, че не само ще деля корта с мъж, но и ще играя срещу мъж, беше малко странно. Григор е много готин, супер се разбирахме на корта, направихме страхотни мачове, които се харесаха на публиката".