ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще изиграят днес срещите си от първия кръг на Откритото първенство на Великобритания. Любопитно е, че ракети №1 на България се паднаха на един и същи корт - №18, като ще играят своите срещи непосредствено един след друг.

На старта си в турнира българинът излиза срещу италианеца Симоне Болели. Мачът е под №3 на 18-и корт и се очаква да започне не по-рано от 17:00 часа българско време. До момента в двата мача помежду им Гришо има две победи - 7-6, 6-1 в Банкок през 2011 година и 6-1, 1-1 и отказване на Болели в Маями този сезон.

Ако Гришо отново се справи с Болели, във втори кръг ще срещне Грега Жемля или Майкъл Ръсел. При успех и в този кръг в третия Димитров ще играе с Хуан Мартин Дел Потро, ако не загуби в първите два кръга.

Цветана Пиронкова също започва във вторник участие в надпреварата. Пловдивчанката среща на старта тежък съперник - Анастасия Павлюченкова. Рускинята е №29 в ранглистата и има един мач срещу българката. През 2009 година Цвети печели с 6-3, 2-6, 6-4. Началото на този двубой ще е няколко минути след края на мача на Григор Димитров. Ако пловдивчанката спечели, във втория кръг ще играе с Барбора Захлавова-Стрицова или Магдалена Рибарикова. При успех и в този кръг Пиронкова ще срещне Надя Петрова.