Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова приключи още в първи кръг участието си на турнира с награден фонд $690,000 в Париж, след като на старта загуби с 4:6, 2:6 от преминалата през квалификациите и намираща се в момента под №100 в света Щефани Фьогеле.

Днешният двубой започна с пет поредни гейма в сметката на сервиращите преди двойна грешка на Фьогеле да доведе до първия пробив в мача. Пиронкова веднага след това "върна жеста" и след двойна грешка от нейна страна се стигна до 4:3. Цвети не успя при подаването си, а при 5:4 Фьогеле не сгреши при затварянето на сета.

Фьогеле влезе в серия на старта на втория сет. Пиронкова задържа подаването и поведе с 1:0 гейма, но Щефани Фьогеле спечели следващите 3 и си осигури преднина от 3:1. Агресивната игра на втората ракета на Швейцария продължи, а това доведе до шанс за четвърти пореден гейм, но все пак Цветана намери начин да измъкне подаването си и да намали на 2:3. За съжаление това бе всичко, до което достигна Пиронкова, а до края Фьогеле не даде нов гейм и сложи край на участието на Цвети в Париж.