Първата ракета на България Цветана Пиронкова се смъкна с едно място в ранглистата на WTA (Женската тенис асоциация) и вече е на 36-а позиция. Това сочи публикуваната най-нова ранглиста часове преди старта на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българката бе изместена от 35-ото място от германката Ярмила Грот, която спечели турнира в Хобарт.

Родената в Пловдив Пиронкова загуби първия си официален двубой за годината на турнира в Хобарт (Австралия), след като отстъпи с 6:2, 3;6, 2:6 на намиращата се в силна форма китайка Шуай Пън. На “Australian Open” Пиронкова ще стартира като поставена под номер 32 в основаната схема и в първия кръг на турнира ще срещне французойката Паулин Пармантие.

В челната десетка на ранглистата настъпи само едно разместване. Виктория Азаренка вече е на 9-а позиция, след като измести от това място отказалата се от професионалния тенис рускиня Елена Дементиева. Първа в ранглистата продължава да е датчанката Каролине Возняцки, следвана от рускинята Вера Звонарьова, белгийката Ким Клайстерс и сестрите Винъс и Серина Уилямс. /БЛИЦ