Цветана Пиронкова започва деветото си пореднo участие на Индиън Уелс, а нейна противничка в първи кръг ще бъде младата надежда на САЩ Мадисън Кийс.

Представителката на домакините е на 19 години, намира се под №38 в света, а рекордното й класиране е №36. Мадисън Кийс е и най-предно класираната тийнейджърка в WTA ранглистата. До този момент двете не са се изправяли една срещу друга на корта, но през януари бяха много близо до двубой, след като достигнаха до полуфиналите в Сидни, но тогава американката не успя да победи Анджелик Кербер, пише tenniskafe. Макар и да има осем поредни участия в Индиън Уелс, до този момент Пиронкова не може да се похвали със сериозни успехи тук - в първите си шест българката достига до втори кръг, а последните две години отпада още на старта. Ако Цвети преодолее съпротивата на Кийс, то в опит за първи път в кариерата си да достигне до трети кръг ще срещне поставената под №13 Роберта Винчи, която почива на старта на турнира, а от началото на сезона е в трагична форма и има шест загуби от шест мача, една от които нанесена й именно от Пиронкова.

Турнирът в Индиън Уелс е от категорията "WTA Premier Mandatory", наградният фонд е близо 6 милиона долара и събира едни най-добрите тенисистки в света с изключение на тези, които страдат от някаква травма в момента, както и сестри Уилямс, които от години го бойкотират.

Водачка в основната схема е шампионката от Australian Open На Ли, която подобно на всички останали поставени почива в първи кръг, а във втори очаква победителката от мача между Ормаечеа и Джие. В тази първа четвърт попаднаха още Квитова, Цибулкова и Лисицки, а ако китайката достигне до полуфиналите, то там ще срещне тенисистка от втората четвърт на схемата, където е миналогодишната шампионка Мария Шарапова. Половинката на Григор Димитров ще започне участието си с мач срещу Гьоргес или Цепелова, а сред евентуалните й съпернички в следващите кръгове са Стосър, Пенета, Иванович, Стивънс и Кербер. Начело на долната половина от схемата е Агнешка Радванска, която на старта очаква една от най-добрите млади тенисистки Белинда Бенчич или квалификантка, а при евентуално достигане до полуфиналите, там може да се изправи срещу Азаренка, Халеп, Бушар или Ерани, които попаднаха в третата четвърт на схемата.

Мачовете от първи кръг на основната схема ще се играят в сряда и четвъртък, а началният час на първите срещи на всеки корт е 21:00 часа българско време. Все още не е ясно двубоят на Цвети в кой ден и от колко часа ще започне.

Article.jpg