Наоми Осака ще започне защитата на титлата си в Индиън Уелс срещу Кристина Младенович. В първи кръг от турнира французойката се нуждаеше от малко над час и половина на корта, за да надиграе Сайсай Жен със 7-5 6-2 и да си осигури среща с топ поставената в надпреварата.

Тя игра солидно на свой сервис, вкарвайки 72% от първите си начални удари в игра, като в същото време регистрира 60% успеваемост при точките в тези случаи. Жен спечели по-малко от половината точки на първи сервис и спаси само пет от 11 брейкбола, пред които бе изправена. Така Младенович проби по три пъти във всеки от сетовете и завърши двубоя от третия си опит – 7-5 6-2. Юлия Путинцева е следващата съперница на осмата в схемата Анджелик Кербер. Казахстанката проби на шест пъти Тимеа Бабош и си осигури комфортен успех с 6-1 6-3, за да се насочи към трудното препятствие в лицето на Кербер.

11-ата поставена Анастасия Севастова започва похода си в Индиън Уелс срещу Мадисън Бренгъл. Американката се справи със Саманта Стоусър на старта след 6-2 6-3. Каролин Вожняки пък ще започне надпреварата от втори кръг с двубой срещу Екатерина Александрова. Рускинята надделя над Ребека Питърсън със 7-5 3-6 6-2 и по този начин си гарантира мач срещу 13-ата в схемата датчанка.

Междувременно една от любовниците на Григор Димитров Южени Бушар отпадна още на старта от Кирстен Флипкенс след много оспорван мач. Канадката бе със заболяване и поиска няколко медицински прекъсвания, като в крайна сметка бе елиминирана след 5-7 6-3 5-7. В следващия кръг белгийката ще се изправи срещу полуфиналистката от Australian Open Даниъл Колинс.

 

Още резултати: Кристина МакХейл – Мария Сакари 7-5 6-0; Джесика Пегула – Зарина Дияс 6-1 6-1.

TennisKafe.com