Григор Димитров се изложи, отпадайки още на старта на турнира от сериите АТР 500 в Акапулко. Първата ни ракета отстъпи с 6:7(8), 7:5, 3:6 на 130-ия в световната ранглиста Стефан Козлов. Роденият в Скопие 24-годишен тенисист, състезаващ се за САЩ, едва ходеше в третия сет, но съумя да елиминира Григор на куц крак. 

Във втората част Козлов се контузи при преднина 7:6(8), 5:3, което наложи дълго прекъсване на мача. Съперникът на Григор се строполи на земята, след като и двата му крака крампираха. Пръв на помощ му се притече Димитров, а след това и медицинските лица.

Няколко минути по-късно Козлов все пак се изправи на крака и продължи участие, стискайки зъби. Американецът едва ходеше в третия сет, което очевидно даваше предимство на българина. Григор обаче не съумя да се възползва и се изложи срещу контузения противник, който победоносно вдигна ръце. 

Мачът продължи цели 3 часа и 18 минути игра. Toва беше първа среща между Димитров и Козлов.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

30-годишният Гришо, който от вчера е на 33-ото място в световната ранглиста, трябваше да играе с Максим Креси. Той обаче се оттегли в последния момент от турнира в Акапулко и на негово място шанс за изява получи "щастливия губещ" от квалификациите Стефан Козлов. 

Вместо да се възползва от очевидната разлика в класите обаче, Димитров направи цели 59 непредизвикани грешки и с ранното си отпадане разочарова феновете си.

Загубата за Григор означава още загубени места в световната ранглиста, тъй като той игра на четвъртфинал в Акапулко през 2021 г. Следващият турнир, на който Димитров е заявил участие е Индиън Уелс (започва на 7 март).

В следващия кръг Стефан Козлов очаква Рафаел Надал или Денис Кудла.