Скандалният австралиец Бърнард Томич си е признал в личен разговор с тенисистката Андреа Петкович, че е излъгал относно наличието на симптоми на коронавирус, за които разкри в интервю през Herald Sun. 

През миналата седмица той обяви, че има "всички симптоми" на коронавирус. "От четвъртък не се чувствам добре. Имам задух и имунната ми система се срива. В момента съм в Маями и съм се изолирал от всички, както гласят съветите. Все още предстои да бъда тестван за COVID-19, но имам всички симптоми. Мисля, че го хванах докато пътувах към Монтерей", заяви Томич.

В началото на месеца той участва на "Чалънджър" турнир в Монтерей, където не впечатли.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След като прочела новините, Андреа Петкович се свързала с него, а той и отговорил, че се чувства добре и няма симптоми, съобщава TennisWorldUSA.

"Той често говори без да мисли, за последно относно коронавируса. Писах му няколко дни по-късно и той си призна, че всичко е било лъжа и че дори не знае защо го е направил", коментира Петкович пред GoTennis. 

Към 09:00 часа а 26 март над 472 000 души по света са регистрани като заразени с коронавирус, като малко над 21 000 от тях загубиха живота си, а 114 000 вече са възстановени. 

Засега единственият професионален тенисист, потвърден с COVID-19, е бразилецът Тиаго Сейбот Вилд. По-рано тази година 20-годишният талант завоюва първа титла от ATP в кариерата си. 
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!