Кашата и неяснотата продължава да е пълна около провеждането на Аустрелиън Оупън. Миналата седмица се появи информация, че турнирът ще се проведе в Мелбърн, но ще започне на 8 февруари. Сега обаче излезе друга новина. 

Турнирът може за първи път в историята си да стартира в друга държава, дори на друг континент. Последните планове сочат, че квалификациите най-вероятно ще се проведат в Дубай или Доха и ще започнат на 4 януари.

След това тенисистите, преминали през цедката на пресявките, ще пътуват за Австралия, където ще се подложат на 14-дневна карантина преди началото на мачовете от основната схема.

В същото време министърът на спорта и туризма на австралийския щат Виктория Мартин Пакула обяви, че е изключително малък шансът първият за годината турнир от Големия шлем да започне по програма на 18 януари.

Най-вероятно началото ще бъде на 1 февруари, а тенисистите ще пристигнат в страната около 15 януари. По време на 14-дневната карантина ще им бъде позволено да тренират по пет часа на ден.

В същото време шефът на Australian Open Крейг Тили изрази надежда, че на трибуните ще бъдат допуснати зрители – между 25% и 50% от капацитета.