Многофункционалната спортна зала "Колодрума" в Пловдив, която все още не е доизградена, ще приеме Турнира на шампионките по тенис през 2014 година, пише "7 дни спорт". Това разкри вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на вчерашната си изненадваща инспекция на строежа на съоръжението.

Дянков припомни, че България е спечелила домакинството на тенис турнира за 3 поредни години. Преди 10-ина дни приключи първото издание на надпреварата в столичната зала „Арена Армеец“, където ще се проведе и догодина. "Колодрума" ще домакинства и на световното първенство по спортна гимнастика през 2015 година. Съоръжението под тепетата ще кандидатства за домакин и на финалите от европейското първенство по волейбол заедно с „Арена Армеец“.

Цялостният строеж на залата в Пловдив трябва да бъде приключен най-късно до есента на 2013 година. Дянков заяви, че до края на седмицата проектът за пловдивския "Колодрум" ще получи финансиране от 3,6 млн. лв. за строежа.

Заповедта вече е подписана, днес ще бъде гласувана от кабинета, а след това парите ще бъдат преведени по сметките на Община Пловдив. Средствата ще отидат за довършване на пистата, вътрешна и външна топлоизолация и да се довърши покрива. Остатъкът от 7 млн. лева за довършването на спортната зала е възможно да бъдат преведени до края на годината.