Младата надежда на българския женски тенис Денислава Глушкова започна с победа участието си на сингъл на Australian Open за юноши и девойки.

В среща от първия кръг Глушкова се наложи с 6:3, 6:4 над поставената под №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. Във втория кръг Денислава ще играя срещу Амелие Смейканова от Чехия.

В турнира по двойки Глушкова и Аня Найяр от Австралия загубиха драматично с 6:4,1:6, 6:10 от японките Киношита и Сайто.

Динко Динев пък се класира за втория кръг в турнира по двойки, след като заедно с перуанеца Игнасио Бусе се наложиха с 4:6, 6:4, 10:5 над представителите на домакините Деспожа и Ламачиниах

Вчера Динко загуби в първия кръг на сингъл от №13 в схемата Озан Колак от САЩ.

За двамата българи това е дебют в турнирите от Големия шлем. Родните таланти получиха този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис, която им осигури услугите на националния треньор Даниел Ангелов. През 2021 г. той бе с тях на турнири в Испания и Казахстан.

Срещите на сингъл на родните тенистисти бяха изгледани на живо от австралийската тенис легенда Пол Макнами, който през последните години е специален консултант към спортния отдел на федерацията по тенис и ментор на някои от водещите български тенисисти.