Андреа Петкович спечели Турнира на шампионките в София. От следващия сезон надпреварата се мести в Китай. На финала Петкович надви Флавия Пенета с 1:6, 6:4, 6:3 за два часа и 12 минути.

„Бих се радвала, ако всички турнири са с групова фаза като този в София. Ако можех, щях да се обадя на Стейси Алистър (шефката на WTA) и да й кажа да направи всички турнири с групова фаза. След тежката загуба в първия мач, за мен бе най-важно да не се паникьосвам. Баща ми ми каза, че удрям топката добре, но просто не съм достатъчно решителна и уверена. Някак си успях да остана позитивна и това беше ключът за успеха, защото срещу Цвети също имах много тежък мач. Можех да загубя първия сет и тогава щях да отпадна от турнира. Срещу Доминика всичко зависеше от един гейм разлика, а сега съм тук с най-големия трофей в историята. Странно е, но съм много щастлива."

"Говорих с баща ми и той ми каза: "Виж, не играеш зле, но трябва да си по-агресивна и да навлезеш повече в корта. Трябва да се опиташ да вземеш инициативата, ако искаш да спечелиш". Това и се опитах да направя и за щастие се получи, започнах да играя много по-добре", обясни шампионката.