Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова отпадна още на старта на силния турнир в Мадрид след загуба с 2-6, 4-6 от Агнешка Радванска. За пета поредна година пловдивчанката губи още в първия кръг на турнира. Още по-неприятното за нея е неприятната серия, която продължава срещу Радванска. Пиронкова записа девета загуба от общо единадесет мача срещу полякинята. Следващият турнир за Пиронкова е в Рим, на който започва през квалификациите, тъй като не попадна в основната схема.

В първия сет Пиронкова не игра добре и логично загуби с 2:6. Още в първия си сервис гейм българката едва спечели, след като резултатът мина и през равенство 40:40. След това обаче Радванска се развихри и спечели пет поредни гейма. Едва тогава Пиронкова намали на 2:5, но при следващото си подаване полякинята затвори гейма с 6:2.

Във втория сет Цветана даде надежди, че може да сътвори обрат. Българката поведе с 2:0 след един пробив. Радванска върна пробива и намали на 1:2, но Цвети си взе подаването за 3:1. Тук обаче всичко за нашето момиче приключи, тъй като съперничката й показа много сила и мощ и набързо изравни за 3:3 след нов пробив. Радванска дори поведе с 4:3, след което Пиронкова изравни за 4:4. Последва нов пробив на Агнешка за 5:4, а в последния гейм Цвети направи всичко по силите си, за да се задържи в мача, но не успя и загуби с 2:6, 4:6./БЛИЦ