Световната №4 в женския тенис Каролин Гарсия (Франция) претърпя изненадваща загуба от Магда Линете с 6:7 (3), 4:6 и отпадна на осминафиналите на Australian Open. 30-годишната полякиня, която в предишните си 29 участия на турнири от Големия шлем никога не беше играла в четвъртия кръг, сега се класира за първия си четвъртфинал.

Линете стигна до успеха за един час и 57 минути и получи аплодисментите от трибуните на именитата си сънародничка Агниешка Радванска. В следващия си мач полякинята ще играе срещу Каролина Плишкова от Чехия, която постигна победа с 6:0, 6:4 над китайката Шуай Жанг само за 57 минути.

Петата в световната ранглиста Арина Сабаленка (Беларус) се класира за четвъртфиналите. Тя успя да се наложи със 7:5, 6:2 над олимпийската шампионка Белинда Бенчич (Швейцария), която в първия кръг елиминира българката Виктория Томова.

За място на полуфиналите Сабаленка ще играе срещу хърватката Дона Векич, която след успех с 6:2, 1:6, 6:3 спря полета на 17-годишната чехкиня Линда Фрухвиртова. Векич за втори път в кариерата си ще играе четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Първият беше през 2019 г. на US Open.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени