Първата ракета на България Григор Димитров сътвори поредния резил в последните месеци, след като отново отпадна в първия кръг. Днес българинът отстъпи с 4:6, 6:4, 4:6 на Михаил Кукушкин в турнира от категория АТП500 във Виена.  

Така казахстанецът вече води срещу хасковлията в директните сблъсъци с 3:1.

Winbet -  победата е на върха на пръстите! (18+)

Кукушкин, който спечели сблъсъка, ще играе срещу Андрей Рубльов. Руснакът се наложи над Денис Кудла със 7:6(3) 6:0 в първи кръг.

ПЪРВИ СЕТ

Началото на срещата бе доста равностойно, като двамата тенисисти взеха първите си сервиси на 0. Последва доста трудно подаване за българина, като му се наложи да спасява два брейк пойнта в него, но той се справи и направи 2:1 в своя полза. Кукушкин взе лесно последвалия гейм - на 0, правейки 2:2. Двамата с Григор си размениха отново бързи свои сервиси и стигнаха до 3:3, за да дойде и фаталният момент в първия сет за хасковлията. В седмия гейм българският тенисист изпита огромни затруднения при своя сервис и загуби с 15:40, изоставайки вече с пробив при 3:4. До края на първата част Кукушкин бе безгрешен, вземайки своите две подавания, които му донесоха успеха с 6:4 в сета.

ВТОРИ СЕТ

Втората част започна изключително оспорвано, като още в първото подаване на Гришо, Кукушкин имаше възможност да го пробие на два пъти, но българинът удържа и поведе с 1:0. Последва добър сервис на казахстанецът и той взе своето подаване безпроблемно, изравнявайки геймовете - 1:1. Срещата продължи по същия начин чак до 10-ия гейм на втория сет, в който при 5:4 за Гришо, Кукушкин сервираше. Тогава дойдоха и най-силните минути на българина, който на два пъти изпусна сет бол, но при третия не сгреши, правейки 6:4 в своя полза и респективно 1:1 в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ

Третата част започна ужасяващо за българина, който бе пробит още в първото си подаване. Веднага след това Гришо можеше да направи рибрейк, но на два пъти Кукушкин се справи. В петия гейм при 2:3 за казахстанеца, положенито за българина можеше да стане още по-зле, като хасковлията спаси цели 5 брейк пойнта. Веднага след това двамата продължиха да взимат своите подавания и така се стигна до 5:4 и сервис в полза на Кукушкин. Там Димитров изпусна цели три брейк пойнта, които му костваха целия мач.