Григор Димитров записа нов разочароващ резултат. Българинът загуби в първия си мач на турнира във Вашингтон от Даниел Еванс (№82 в света) с 4:6, 4:6. Григор пропусна първия кръг и още във втория записа поражение.

Още на старта на двубоя Григор беше пробит в първия гейм, след което британецът затвърди пробива си и поведе с 2:0. Димитров постепенно вдигна нивото си, върна пробива и изравни за 4:4, но това беше всичко, Еванс затвори сета с 6:4.

Вторият сет започна оптимистично за българина, който спечели убедително подаването си. Във втория гейм Димитров беше близо до пробив, но британецът се спаси. Последва изпълнен с гейм грешки на Димитров, завършил с пробив на Евънс. Британецът затвърди пробива си, макар и трудно и поведе с 3:1. Двамата тенисисти си размениха по един гейм, като спечелиха подаванията си. След това Григор изостана с 2:5 гейма. В следващия гейм българинът спаси три мачбола и намали на 3:5, след като записа пробив. Хасковлията дори върна пробива и се доближи до Еванс - 4:5 гейма. При своето подаване обаче англичанинът нямаше проблеми и затвори сета с 6:4.