Пореден скандал беляза мачовете от мъжката схема на US Open. Само дни след дисквалификацията на Новак Джокович, руснакът Данийл Медведев побесня на корта при загубата си с 2:6, 6:7 (7), 6:7 (5) от Доминик Тийм.

24-годишният Медведев се нахвърли на съдията на стола и на супервайзора на турнира, което му донесе наказание за нарушаване на кодекса с правила. Причината за това беше, че на руснака беше отказана възможността да оспорва грешно отсъждане. Това пък му коства пробив в собствения сервис гейм.

Скандалът стана при 3:2 в полза на Тийм в първия сет. Медведев прати дълга топка при подаването си, но въпреки това лайнсменът не отсъди аут. Тийм върна топката в игра, а руснакът я заби в мрежата, вярвайки че има отсъдена грешка при сервиса.

Съдията на стола Дамиан Думусоа отказа на Данийл Медведев възможността да оспорва решението, тъй като е ударил топката преди да поиска преразглеждане на решението. Това вбеси руския съдия, а дори и Тийм зае неговата позиция, тъй като сервисът очевидно е в аут.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

За да обясни позицията си, гневният Медведев отиде в другата половина на корта, за да покаже къде е паднала топката. Това обаче му донесе наказание за нарушаване на кодекса с правилата, а за такова се счита преминаването на мрежата. Тогава 24-годишният московчанин се скара със супервайзора Уейн Макюън.

„Защо ми давате нарушение на кодекса? За преминаване на мрежата? Ааа, съжалявам! Мислех, че съм убил някого! US Open е някаква пародия. Искрено се извинявам, че преминах мрежата“, заяви Медведев и хвърли ракетата си.

Данийл Медведев не успя да се възстанови от този моментен психически срив до края на частта и загуби първия сет с 6:2. След това Доминик Тийм спечели другите два сета в тайбрек и се класира за първи път в кариерата си на финал от US Open.

На финала австриецът ще се изправи срещу Александър Зверев от Германия, който обърна Пабло Кареньо-Буста за успеха с 3:6, 2:6, 673, 6:4, 6:3. Така 23-годишният немец за първи път в кариерата си ще играе финал на турнир от Големия шлем.