Квалификантът Даниел Алтмайер постигна най-голямата победа в кариерата си и сътвори една от сензациите на "Ролан Гарос", остранявайки Матео Беретини в третия кръг на Ролан Гарос след успех с 6-2, 7-6, 6-4 за два часа и 15 минути игра. 22-годишният германец взе втори пореден скалп на поставен в основната схема след победата над сънародника си Ян-Ленард Щруф.

Намиращият се извън първите 150 в света стартира великолепно, взимайки първия сет след два пробива в подаването на седмия в схемата италианец. Беретини тръгна с пробив във втората част, но сервирайки за изравняване на сетовете, бе пробит от германеца. В тайбрека Алтмайер бе по-съобразителен и се доближи на сет от престижната победа. До нея се стигна след брейк в петия гейм на третата част.

Така, германецът постигна трети пореден успех без загубен сет и ще чака в осминафиналите победителя от испанския сблъсък между Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста.

Алтмайер е вторият квалификант, достигнал до 1/8-финалната фаза, след като стори вече синът на Петър Корда - Себастиан, който ще играе с 12-кратния шампион в надпреварата Рафаел Надал.

В друг мач от днес Андрей Рубльов не остави шансове на Кевин Андерсън, печелейки в три сета с 6-3, 6-2, 6-3. Руснакът, шампион от турнира в Хамбург, ще играе със спечелилия срещата между Мартон Фучович и Тиаго Монтейро.