Финалистът на US Open през 2014 г. Кей Нишикори е поредното голямо име в света на тениса, който дава положителен тест за COVID-19. Заради заразяването си 30-годишният японец няма да може да участва на турнира „Western & Southern Open“, който по традиция се провежда в Синсинати, но таза година заради пандемията от коронавирус беше преместен на кортовете във „Флашинг Медоус“.

Въпреки че е ясно, че пропуска подгряващия турнир за US Open, Нишикори още не е обявил плановете си за Откритото първенство на САЩ, което стартира на 31 август.

Японският тенисист поясни, че в момента е във Флорида, където тренира през последните месеци и днес е трябвало да пътува за Ню Йорк. Носителят на 12 титли от турнирите на АТР допълни, че в в петък ще даде нова информация за здравословното си състояние.

„Чувствам се добре. Имам малки симптоми, но заради сигурността на всички останали ще бъда изолиран“, обяви Кей Нишикори в социалните мрежи.

През 2014 г. японецът загуби финала на US Open от Марин Чилич (3:6, 3:6, 3:6), а през 2016 и 2018 г. достигаше до полуфиналите на турнира.